Synttärit

Ohjelmalliset syntymäpäivät kodin lähimetsässä, Nuuksion tai Sipoonkorven kansallispuiston alueella tai muissa luontokohteissa Uudenmaan alueella.

Juhlien ohjelmana voi olla joku seuraavista teemoista:

·        Erilaisia hauskoja pihapelejä ja perinneleikkejä: slack-line,toiminnallinen renkaanheitto, naru-golfpallopeli, metsänhaltijaleikki, Pikkukarhu käskee -leikki, leikkimielisiä viestikilpailuja sekä viileämmällä säällä vauhdikkaita hippaleikkejä. Viitteellisenä ikäsuosituksena 3-9 v.

·        Luontoretki: miltä metsä tuoksuu, maistuu, tuntuu ja kuulostaa? Useiden aistiharjoitteiden avulla tutkitaan luontoa ja tutustutaan suurennuslaseina toimivilla luupeilla metsästä löytyviin ihmeisiin. Pikkukarhun tarina johdattaa lapset metsäneläinten tarinoiden maailmaan ja toteuttamaan tarinaan kuvitusta luonnon materiaaleista. Viitteellisenä ikäsuosituksena 3-9 v.

·        Aarteenetsintä: Pikkukarhun arvoitusta ratkotaan kuvasuunnistuksen avulla. Jokaisen tehtävän ratkaisun jälkeen ollaan askelta lähempänä aarretta. Ennen aarteen löytymistä matkalla on haasteita kuten ”joen ylitys” sekä tarkkuutta  ja päättelykykyä vaativia tehtäviä. Viitteellisenä ikäsuosituksena 3-9 v.

Uutuutena luontoretki 9-12 vuotiaille:  miltä metsä tuoksuu, maistuu, tuntuu ja kuulostaa? Useiden aistiharjoitteiden avulla tutkitaan metsää ja nautitaan luonnosta sekä tehdään luontotaidetta. 

Ohjelman kesto 2-3h  hinta alkaen 170€. Korkeintaan 10 henkilöä, suuremmasta osallistujamäärästä lisähinta 15€/hlö. Tarjoilun voi tuoda itse tai tilata lisämaksusta Ricasluonnolta. Esimerkiksi makkaran ja tikkupullan paisto sekä mehu onnistuu Nuuksion sekä Sipoonkorven Kansallispuistossa järjestettävillä syntymäpäivillä  7€/lapsi. Tapahtumassa on paikalla Ricasluonnon puolelta tarvittava määrä aikuisia.